12-19 mei 2006

Hannibal bij Danielle Martens

Lief dagboek,

Deze week werd ik gedropt bij Daniëlle. Ik dacht gelijk: ‘Nee, niet weer!!’ Maar gelukkig bleek het een ander te zijn. Deze bleek ook een groter gezin te hebben. Wat mij eerst gezellig leek te zijn, maar het gezinsleven daar was iets te druk voor mij. Ik heb me daarom ook vaak teruggetrokken in de kamer van Daniëlle. Ook schonk ze niet erg veel aandacht aan mij. Daarom ben ik zelf maar eens de stad IJmuiden gaan verkennen en ik moet zeggen: het is daar veel leuker dan in dat mini dorpje Spaarndam! (Dat stukje over Spaarndam in het stukje dagboek toen ik bij Ilja was geweest is gelogen.) Ook ben ik ook even naar het strand geweest, want het was zo’n mooi weer. Het water was alleen niet zo warm. Mijn hoefjes konden daar niet goed tegen.

De volgende dag was ik een beetje verkouden, dus bleef ik op mijn plekje met een warmwaterkruik en zakdoekjes en hoestdrankjes. Ook heb ik heerlijk de hele dag geslapen, want ik was echt moe na al die bezoekjes van mijn vorige baasjes. Af en toe werd ik wakker van het geschreeuw van beneden als Daniëlle’s broer zijn zusjes weer eens zat te pesten.

Maandag was ik weer helemaal beter. Ik werd wakker in een eindelijk doodstil huis. Ik ging maar eens naar beneden om te kijken waar mijn ontbijtje stond, maar er was helemaal niemand thuis!! Eigenlijk had ik er helemaal geen problemen mee want ik heb de rest van de ochtend en middag in volledige rust kunnen nadenken over waar ik allemaal ben geweest.

Pas om 15.30 kwamen 4 van de Martensjes thuis en 1 daarvan ging gelijk achter de computer… nou ja zeg!! En van Daniëlle kreeg ik weer niet echt veel aandacht want die ging aan haar huiswerk, omdat zij voor de volgende dag veel moest doen. De rest van de dag heb ik mijn televisieprogramma’s gekeken. Ook heb ik Daniëlle met Frans geleerd; ik hoefde alleen maar wat woordjes op te zeggen.

Op dinsdag kwam Ilja de Spaarndammer mee naar huis van school. Ik heb maar niet gezegd dat ik IJmuiden veel leuker vind, want ik was bang dat ze me anders in elkaar zou slaan. Ilja had hele rare kaarten mee, waarmee ze de toekomst kan voorspellen of nee ik bedoel dat ze je meer inzicht geven op problemen en situaties….. (voordat ik weer op mijn kop krijg van ilja)..

Ik had haar nog de vraag gesteld of ik nog iets zou krijgen met Margaritha van de slagerij, maar ik kreeg alleen als antwoord dat dat aan mijzelf lag. Dat betekent dus dat ik iets moet ondernemen en dat durf ik echt niet!! Ik moet echt maar een romantisch plan bedenken om een afspraakje met haar te regelen.

De volgende ochtend moest ik er vroeg uit want ik moest het softbalteam versterken bij het schooltoernooi. Mijn lunchpakket werd ingepakt met veel melk en voor de rest niet veel want het veld zat toch vol met gras.

De eerste wedstrijd hadden we gewonnen dankzij mijn vangkunsten en gooikunsten en natuurlijk mijn home-runs. De tweede wedstrijd ging ook goed.

Maar toen ging ilja kapsones, omdat ze een paar home-runs had. De ‘roem’ steeg naar haar hoofd. Daarna ging het bergafwaarts met ons team. We verloren de laatste 3 wedstrijden. Er was geen kans meer op een ijsje. Na al mijn inspanningen!! Maar Anne had wel een paar mooie kopballen. Ook had de rest van het team een paar missers. Ik natuurlijk niet!! Ze hadden wel geluk dat ik meedeed hoor!! ’s Avonds begon ik de spierpijn van al mijn spierpijn voelen. Ook in mijn biefstuk (mijn kont).

Op donderdag ging ik maar een beetje rekken want door die spierpijn kon ik niet veel andere dingen doen. Ik ben wel wat afgevallen en dat heb ik gelijk ongedaan gemaakt, want ik heb de hele snoepkast leeggetrokken. Toen Daniëlle van school kwam, ging ik met haar achter MSN. En natuurlijk zit Ilja er ook weer achter. Wow, wat kan die lullen!! Gelukkig waren er ook andere mensen online en natuurlijk heb ik ook mijn online dagboek gecheckt en weer wat aan mijn originele baasje gesleuteld op de site.

Ik had eigenlijk wel zin om nog een weekje te logeren, maar toen kreeg ik te horen dat Ilja vrijdag ook kwam logeren, ging ik liever naar het volgende baasje. Ook kreeg ik te horen dat me baasje en Ilja naar de bijenkorf gingen en daar had ik leuke en slechte ervaringen gehad. (zie verhaal Ilja) En daar had ik nu echt geen zin in. Dus werd het vrijdagochtend vroeg opstaan om op de fiets naar school te gaan en weer terug te gaan naar de klas om uitgeloot te worden aan mijn volgende baasje.

Ik ben benieuwd wie het zal zijn………

Gmoetjes van Hannibal

Klik hier voor mijn volgende logeerpartij
Terug naar mijn vorige logeerpartij