8-15 januari 2007

Alweer naar de familie
van Toombergen!

In tegenstelling tot normaal, werd ik véél te laat opgehaald om te logeren! Dit maakte mij natuurlijk boos, want ik kan me niet voorstellen dat er ergens op deze aardbol nog iemand is die geen fan is en niet gillend van blijdschap aan komt rennen om mij mee te mogen nemen! Maar er bestond er dus toch nog een. Toen ze me dan eindelijk kwam halen, dacht ik: ‘o nee he! Toch niet een van Toombergen!’ Jaah, toch wel…

 


Bij het huis aangekomen, verbaasde het me dat ik er nu zoveel van te zien kreeg! Wat ik ook zag, was dat er een te koop bord in de tuin stond. Al snel werd mij een saai verhaal verteld over waarom ze gaan verhuizen. Ook stond er een gigantisch beeld op een kast! Ik schrok me kapot en probeerde te vluchten omdat ik dacht dat het echt was! Nadat Giverny me heel hard uitgelachen heeft en me verteld dat het een beeld is dat ze van iemand gehad hebben, durfde ik met hem op de foto. De rest van de week ben ik er wel zo ver mogelijk vandaan gebleven!

Die avond kwam de vader van Giverny thuis.  Ik lag rustig mijn schoonheidsslaapje te doen op de bank, toen ik de vraag hoorde:
‘Wat is dat nou weer???’ Giverny heeft geprobeerd uit te leggen wat voor een leuke koe ik was, en ik denk dat hij het begreep, want haar vader moest al snel lachen! Ik ben ook zo charmant!! Het was duidelijk dat hij helemaal gek op me was. Gelukkig snapte Giverny’s moeder wel meteen wat ik hier deed! Zij heeft dan ook nog leuke gesprekken met me gevoerd en ik heb haar geholpen met de was ophangen. Helaas ben ik niet echt een acrobaat, en zat ik al snel vast in het wasrekje! Ik heb geloeid totdat er eindelijk iemand kwam om me te redden, maar één ding weet ik zeker: ik hang nóóit meer de was op!!!

De rest van de week is het erg rustig geweest. Ik ben nog in de tuin geweest, en zag dat het oude konijn nog steeds leefde! Toen ik naar Speedy toe ging, zag ik een ander klein druk beestje, dat maar op en neer bleef springen en bang voor me was! Het was Milou! De nieuwe cavia! Helaas was mijn oude vriend Speedy overleden… Maar, zoals je ziet op de foto, met Milou kon ik het ook erg goed vinden!

Chelsea en Giverny moesten ook nog oppassen. Het ging om een jongetje genaamd Niels en een meisje, Pleuni. Pleuni heeft haar pop meegenomen, en een knuffel, een hondje. Ik moet zeggen, onderschat die knuffels niet! Ik heb me toch een goed gesprek met die hond gevoerd! We zijn daarna nog met z’n allen naar Pietje Bell gaat kijken, ook al kon Giverny maar niet stil blijven zitten. Denken jullie dat ze de film niet zo leuk vond?

En toen was het zo ver. Ik mocht mee naar paardrijden. Hartstikke gezellig, denk je dan, maar nee hoor! Ik werd snel uit de tas gehaald, en aan iedereen voorgesteld. Ook werd ik voorgesteld aan een monster, genaamd Maximillion! Het was een gigantisch paard, dat ongelofelijk gemeen was! Mijn baasje vloog het paard eerst om de hals, en gaf hem wat te eten en een paar knuffels. Toen deed het paard erg lief, het was duidelijk dat het paard mijn baasje kende! Maar toen mijn baasje mij pakte, en me super enthousiast voorstelde aan Max, bleek dat Max bang voor me was! Hij hield een meter afstand tussen mij en zichzelf, en wou maar niet dichterbij komen. Na wat aaien werd hij weer rustig en kwam aan me ruiken. Op deze foto kun je zien hoe hij langzaam aan me kwam snuffelen.

Maar toen werd ik uit de handen van mijn baasje getrokken en erg snel tegen Max aan gedrukt! Dat paard werd helemaal gek, sprong de lucht in en kwam met zijn oren plat in zijn nek op me afgerent! Het meisje dat mij in haar handen had is de stal uitgerend, mij gelukkig niet vergetend, terwijl mijn baasje nog opgesloten was met het monster. Op de een of andere manier werd het paard weer rustig, terwijl mijn baasje hem bleef aaien en vertroetelen. Ik ben nog boos op haar geworden, schandalig toch?! Dat ze zo lief voor hem is terwijl hij me net nog probeerde te verscheuren!! Maar ik moet zeggen, goed met paarden omgaan kan ze wel, want uiteindelijk werd het paard toch nog lief. Hierboven zie je dat ik snel op de rug van Maximillion gezet ben terwijl mijn baasje hem eventjes afleidde, zodat hij niet op het idee zou komen me eraf te gooien, anders had ik niet meer gedurfd hoor!

Ik heb nog even kennis gemaakt met Daimler, die dacht dat ik een snoepje was en me probeerde op te eten. Ik dacht altijd dat paarden intelligent waren, maar na vandaag denk ik dat ze erg dom zijn! Mij proberen op te eten, schandalig!!!

Verder heeft mijn baasje op de manege nog hard gewerkt, want ze moest niet alleen haar eigen paard poetsen en opzadelen, er waren ook nog duizend andere problemen! Ze moest bijvoorbeeld mensen helpen met een paard aansingelen, de deken losmaken, hoeven uitkrabben en beschermers om de achterbenen doen. Ze heeft amper tijd gehad voor haar eigen paard! Maar gelukkig ging alles goed.

Ik heb ook nog een super romantische film gekeken, Cold Mountain! Ik vond de film heeeelemaal geweldig! Ik werd meteen verliefd om Nicole Kidman en Jude Law! Wat konden zij goed acteren… Ik denk dat ik een voorbeeld aan ze moet nemen!

Tot slot heb ik de oudste zus van Giverny nog geholpen met de folders lopen. Dat was me toch een werk! Zonder mij zou ze er heel wat langer over gedaan hebben! Ik denk dat ze erg blij was met mijn hulp. Maar ik moet hierbij wel iets heel ernstigs vertellen. Ze was klaar met haar folders, en wou me naar mijn baasje toegooien, maar ze gooide mis! Op de foto zie je hoe hard ik op de grond terecht kwam! Ik denk dat mijn rug gebroken is. Maargoed, daar mag mijn volgende baasje zich druk over maken!

Toen was het zo ver... De week was voorbij!!! Vlak voordat  ze me in haar tas stopte om weer mee te nemen, keek ze nog een keertje goed naar me. Ze zag dat er allemaal bruine haren rond mijn mond zaten! Ze dacht dat ik eindelijk echt volwassen ging worden, maar helaas, het was nog geen beginnende baard, het waren cavia en paarden haren! Misschien moet ik toch nog een paar jaar wachten voordat ik echt volwassen ben!

Een dikke vette zoen van Hannibal

Klik hier voor mijn volgende logeerpartij
Terug naar mijn vorige logeerpartij