10 - 17 december 2009

Hannibal bij Marieke Pieters

Lief Dagboek, 10 december 2009

Vandaag zou ik bij Valentina weggaan. Maar doordat Esmee mij gisteravond al had opgehaald ben ik nu bij Esmee. Na een beetje gezit/gelig in mijn Vomartas kwam Esmee thuis. Ik keek op mijn koele koeienhorloge en zag dat het pas half twaalf was. Ik dacht: Die hebben vast weer veel te veel uitval. Na een tijdje wachten en vooral hopen dat ik uit mijn tas werd gehaald gebeurde er nog steeds niks. Ik gaf de moed op dat ik uit de tas werd gehaald en besloot een dutje te doen. Na een heerlijke rust werd ik wakker doordat ik de bel hoorde. Ik dacht: Niks bijzonders maar toen hoorde ik mijn naam vallen. Ik vond het eigenlijk wel verdacht en besloot mijn oren te spitsen om te gaan horen wat ze zeiden.  Na een lang gesprek haalde Esmee mijn tas (met mij erin) en ik werd gegeven aan iemand anders. Mijn eerste indruk was: HELP!!! Maar na een tijdje snapte ik al wat er was: ik zou deze week helemaal niet bij Esmee blijven maar bij iemand anders: Marieke. Ik werd alleen opgehaald door Esmee bij Valentina omdat Valentina ziek was. Na een tijdje in mijn tas gehangen te hebben en nagedacht te hebben over waar ik de naam Marieke van ken kwamen we aan bij Marieke thuis. De buitenkant van het huis herkende ik meteen. Toen wist ik het weer.  2 jaar geleden was ik hier ook. Maar toen was ik met Wouter, de broer van Marieke, mee. Ik herinnerde me dat ik toen bijna doodgeknuffeld werd door Marieke (voor meer uitleg zie verslag Wouter Pieters). Na een aantal keer God om hulp te hebben gevraagd besefte ik dat ik dit zelf moest oplossen. Ik besloot een brief naar mijn familie te schrijven:

Lieve familie,

 Vandaag ben ik weer bij iemand anders uit de klas van Maurice. Daar is op zich niks mis mee maar ik ben weer bij de familie Pieters: bij Marieke. Ik wil jullie zeggen dat ik heel erg van jullie houd. Dit doe ik omdat ik de vorige keer dat ik hier was bijna was overleden. Ik hoop het niet maar er is kans dat mijn leven nu echtten einde komt. Al mijn bezittingen mogen jullie houden en mijn geld gaat naar het goede doel: PVDBGK *Partij Van De Bijna Geslachte Koeien.

Heel veel Koeiengroetjes van Hannibal Weel.

 

Nadat ik binnen was gekomen en Marieke een stukje chocola zag eten begon ik alvast aan mijn verslag. Ik wil natuurlijk zo veel mogelijk op papier hebben over mijn misschien laatste dagen. Tijdens dat ik dit verslag schreef besefte ik dat Marieke nog niet eens zo slecht is. Ik zit rustig bij haar op schoot dit verslag te typen op mijn van Maurice gekregen Eee PC voor mijn verjaardag.

 

 Lief Dagboek , Vrijdag 11 December 2009

Vandaag was Marieke jarig. Om tien voor zeven werd ik meegenomen naar boven om Marieke te feliciteren en de cadeautjes te geven. Jammer genoeg had ik geen cadeau bij me. Die ben ik verloren onderweg naar Esmee toen we een tussenstop hielden bij de Mc Donalds. Toen Marieke al haar cadeaus had gekregen ging iedereen douchen en even later ontbijten. Beneden waren slingers en ballonnen opgehangen. Om ongeveer kwart voor 8 ging Marieke naar school en voor ik het wist was ik alleen thuis.

Toen Marieke thuis kwam dacht ik even lekker met haar te kunnen spelen, maar daar had ze geen thuis voor. Anouk, Esmee, Etienne, Floor, Guusje, Kaya en Kayleigh kwamen met Marieke mee naar huis voor haar verjaardag. Iets later kwam Sabine, een vriendin van Marieke, ook nog. Toen iedereen zijn of haar taart en drinken op had kreeg Marieke cadeautjes. Wat veel! Al snel werd ik ook opgemerkt maar ik bleef liggen. Niemand pakte mij op ofzo. Iedereen ging naar boven en later stroomde er ook nog visite binnen. Ik heb de hele dag in mijn hoed gelegen. Ik was bijna in slaap gevallen toen Noortje (nicht van Marieke) mijn verslag van mijn verblijf van Wouter voor ging lezen. Ik werd er liever niet aan herinnerd maar het gebeurde toch. De rest van de dag heb ik wel geslapen.

 

Lief Dagboek, Zaterdag 12 December 2009 

Vandaag is er niet veel gebeurd. ’s Ochtends heb ik gekeken hoe Marieke zich uitleefde met De Sims 2 en haar -voor haar verjaardag gekregen- uitbereidingspaketten. Voor de rest had Wouter in Alkmaar een indoor wedstrijd van atletiek. Marieke had het liefst ook meegedaan maar aangezien zij een gebroken teen heeft mag ze niet meedoen. Het hele gezin ging mee naar Alkmaar. Ik ging niet mee omdat Marieke dat niet zo’n goed idee vond. Ik heb een beetje gehangen in de luchtstoel van Marieke.

 

Lief Dagboek,  Zondag 13 December 2009 

 Ook vandaag is er niet veel gebeurd. Marieke heeft wat huiswerk gemaakt en heeft weer gesimsd. Wouter had weer 5 nieuwe uitbereidingspaketten geïnstalleerd. Met mij werd weer niks gedaan. Ik voel me soms een beetje verwaarloosd, maar ik moet niet zeuren want er zijn ook koeien die er slechter aan toe zijn: bij de slager. Na het eten werd de vandaag gekochte kerstboom opgezet. Het hele huis werd versiert in kersttrant. Ook ik werd versiert (zie foto’s). ’s Avonds mocht ik bij Marieke slapen. Maar nadat ik was voorgesteld aan de knuffels van Marieke werd ik zogenaamd per ongeluk van het bed af gegooid.

  

 Lief Dagboek, Maandag 14 December 2009 

Vanochtend werd ik wakker op het tapijt van Marieke’s kamer. Marieke had het eerste uur vrij dus die kon alles rustig aan doen. Ook ik deed het langzaam aan: Ik heb tot 11 uur geslapen. Daarna heb ik wat gespeeld met Marieke’s knuffels. Om 13.45 kwam Marieke alweer thuis. Nadat ze beneden thee had gedronken ging ze naar boven om haar boekverslag af te maken. Na ook nog een SMS-je gestuurd te hebben ging ze leren voor Aardrijkskunde. Ik heb niks gedaan behalve nog een aantal keer geloeid om eten maar helaas kreeg ik niks. ´s Avonds moest Marieke zwemmen. Toen ze thuis kwam bleef ze beneden en ging daarna naar bed. Ik lig nog steeds naast Marieke’s bed op het tapijt L.

 

Lief Dagboek, Dinsdag 15 December 2009 

Marieke had vandaag geen eerste uur vrij. Dus ze kon niet rustig aandoen. Na een beetje gehaast ging ze weg en even later kwam Marieke’s moeder Marieke’s kamer binnen om te stofzuigen. Wat een herrie!! Gelukkig heeft ze mij gewoon laten liggen. Marieke was vandaag weer vroeg vrij. Esmee kwam vandaag met Marieke mee. Samen gingen ze Simsen en even later kwam Etienne ook nog. Samen hebben ze gezellig door gesimsd tot Etienne en Esmee naar huis moesten. Marieke ging daarna eten en daarna naar bed. En ik lig nog steeds op de grond. L

 

Lief Dagboek, Woensdag 16 December 2009 

Vandaag is mijn laatste dag bij Marieke. Ik ben blij dat ik nog leef en ik heb er spijt van dat ik dacht dat ik misschien dood zou gaan. Vanmiddag kwam Marieke thuis en rende meteen naar boven. Ze pakte de Sims (ze is echt verslaafd) en rende weer naar beneden. Ik had niet eens even tijd om te loeien. Toen ze weer thuis kwam om half 6 ging ze meteen eten en daarna huiswerk maken. Later bergreep ik pas dat ze met Esmee en Guusje bij Etienne was. Marieke ging biologie leren en besefte toen dat dit mijn laatste dag bij haar was. Ze pakte me op van de vloer (Ja, ik lag daar nog steeds) en gaf me een dikke knuffel. Ze nam me op schoot en ging weer verder leren. Ondertussen ging ze ook nog chatten met een vriendin dus van leren kwam niet zoveel. Vanavond werd ik alvast ingepakt in Marieke’s schooltas. Ik zat best wel krap maar het was wel lekker warm en knus.

 

Lief Dagboek, Donderdag 17 December 2009 

Vandaag moest ik weg bij Marieke. Ik heb een hele leuke week gehad ondanks mijn eerste gedachten. Sorry Marieke!!! Vandaag ga ik met Anouk mee. Dat heeft Marieke mij alvast gezegd. Ik hoop dat het daar ook erg gezellig is en dat ik niet te erg schrik van al die knallen met oud en nieuw.

 

Klik hier voor mijn volgende logeerpartij

Terug naar mijn vorige logeerpartij