Mr. Weel's Handtekeningenverzameling
(nieuwste aanwinsten onderaan)


Mr. Weel heeft in de loop der jaren zoveel prachtige, zeldzame en waardevolle handtekeningen verzameld, dat het misdadig zou zijn om jullie er niet van te laten meegenieten:

 

Deze komt ongeveer uit 1980, toen was Mr. Weel een Mr. Weeltje van 10 jaar en kwamen de Dolly Dots een winkel in Hoorn openen. En je ziet het goed, ik heb de handtekeningen weten te bemachtigen van alle zes de Dots!!! (Maar Patty was mijn favoriet)

-----


20 jaar later kwam mijn lieve vrouw Judith in de binnenstad van Hoorn (we woonden inmiddels bijna boven die bewuste winkel, schiet me ineens te binnen) Patty tegen! Helaas... ik was er niet bij, maar dit was een goede troost:

-----

De prachtige handtekening van André, ook eigenhandig opgehaald.

-----

En nu allemaal even opletten, want dit is niet zomaar wat:

 In 1985 was Linda de Mol nog slechts het hulpje van Ron Brandsteder in de showbizzquiz van de Tros, maar ik zag al dat het een grote kon worden. Dat heb ik haar even in een briefje verteld en ik had er voor de inspiratie een fotootje van mezelf bijgedaan, en moet je zien hoe ver ze het inmiddels geschopt heeft!

-----

Brenda Steunbeer was het hulpje van Henk Spaan en Harrie Vermeegen in Pisa, Verona, Die Twee, of hoe hun programma toen ook heette.  Deze Penthouse kreeg ik van mijn moeder toen ik 18 werd, en de handtekening had Judith weer voor me geregeld, want die werkte toen bij een boekingsbureautje. Trouwens, als je goed kijkt zie je links van "Veel liefs" een echte wimper van Brenda achter een plakbandje zitten!

-----

Tja, what's a man without a woman? Ook dit topstuk heb ik weer aan Judith te danken. Zij was bij de opnames van de Tarzan-tekenfilm aanwezig omdat ze die vertaald had, en Katja Schuurman deed de stem van Jane. En kijk eens wat Mr. Weel er aan over heeft gehouden:

-----

Kijk, deze heb ik weer helemaal zelf geregeld. De handtekeningen van maar liefst 3 hoofdrolspelers uit Anatevka!

-----

De volgende is helemaal door een leerling voor me geregeld! Talitha is helemaal naar Scheveningen gegaan om bij de musical "Beauty and the Beast" voor mijn verjaardag een handtekening te scoren van Brigitte Heitzer, die de rol van Belle speelt als Chantal Janzen wat beters te doen heeft! Kijk, dit is haar nou, met de url van haar officiele website als je meer wilt weten:

Nu we Brigitte wat beter hebben leren kennen, is het tijd om het pronkstuk te laten zien, hou je vast, hier komt-ie:

Maar dat is nog niet alles, moet je eens lezen wat er allemaal aan deze handtekening voorafging:

 

Afzender: Talietjeeeh ! - zondag, 7 januari 2007 om 22:12

Ik was nog een zeer zeer zéér belangrijk feit vergeten te melden ! dat hoorde nog bij die handtekening ik had ook een foto van u meej genomen en aan brigitte laten zien .. en raadt es wat ze toen zei ?? nou nou nou ?? ze vrolijkte meteen weer op en zei letterlijk (!!) : 'Maurice Weel? wat een knappe man !' en nu niet meteen weer naast u schoenen gaan lopen hè ?! haha
hij komt trouwens wel op de site hè ! ik heb er veel moeite voor moeten doen hoor ! heb daar een uur staan wachten voordat ze eindelijk aan kwam lopen en ze was al te laat en ze had dr pasje niet meej (dus kon ze niet naar binnen) en ze had geen fiets waardoor ze had moeten lopen en dat was dus ook de reden waardoor ze te laat was en toen ze eindelijk aankwam op dr hakken ( ik weet niet of ik dat zou kunnen hoor, die schoenen die ze aanhad zijn volgens mij niet echt goeie loopschoenen .. maarja ze heeft 't geflikt dus 't zal wel goed zijn ) toen stond ík daar dus nog met de vraag of ze ff een handtekening wilde geven voor mijn leraar latijn ! maar zoals ik zei was ze meteen heel vrolijk en super lief !! echt een schat !

doeidoei !! xx Talitha

 

Talitha, hartstikke bedankt, je bent een voorbeeld voor alle andere Weelwebbers!

-----

Het is alweer drie jaar sinds ik de laatste aanwinst aan mijn handtekeningenverzameling heb kunnen toevoegen, maar hier is er dan eindelijk weer eentje!
Drie kersverse brugklasleerlingen hebben dit pronkstuk voor me geregeld bij de uitvoering van Legally Blonde in Schouwburg Velsen.
Demi, Kelly en Daphne dachten bij een meet&greet met de cast meteen aan hun eigen Mr. Weel en stonden een uur in de regen om Kim-Lian te strikken voor een persoonlijke krabbel! Bedankt meiden, ik zie een grote toekomst voor jullie hier op Weelweb!

Wow, binnen een week of twee wist Kelly weer een handtekening voor me te scoren. Dit keer liep ze Ferry Doedens (Lucas Sanders van GTST) tegen het lijf op een bedrijfsfeestje van haar vader. Meteen werd een stukje papier en een pen gezocht.... et voila!

Wat een geweldig jaar voor de handtekeningenverzamelaar!
Brugklasser Suzanne deed mee aan Avastars Live, wist zowel het spel als de harten van alle kijkers te winnen én ze regelde ondertussen ook nog even een Handtekening van Ewout Genemans voor Meneer Weel!

Fantastisch, Suzanne... en voorzichtig op die Avastep he!

En toen gebeurde er iets bijzonders:

Op maandag kwam Stijn naar me toe en stopte dit in mijn hand: Een handtekening van schaatser Bob de Jong, die hij was tegengekomen op de schaatsbaan in Haarlem. Top, Stijn!
EN
Op woensdag kwamen Tom en Yuman en stopten dit in mijn hand: Een handtekening van schaatser Bob de Jong, die zij waren tegengekomen op de schaatsbaan in Haarlem. Top, Tom en Yuman!

Suzanne slaat weer toe! Toen zus Floortje moest jureren bij Kinderen voor Kinderen, sloeg Suzanne haar slag en ritselde even alle handtekeningen van het koor! Indrukwekkend!

 

Hopelijk binnenkort meer! (kom je een beroemdheid tegen, laat hem / haar even een briefje voor je liefste Mr. Weel schrijven)

terug naar de gallery