wie is de ezel

De ezel van schooljaar 2013-14

De Ezelsoren hebben het hele schooljaar stevig op het hoofd van Fabian gestaan! In de laatste periode is Shirley haar kroontje kwijtgeraakt en hebben alleen Demi en Maud de 100% score weten te behouden. Gefeliciteerd!

-------------------------

Hoe wordt de ezel bepaald?

twpd

Hierboven zie je een fragment van de beruchte TWPD-lijst. De leerlingen van 4 en 5 gymnasium moeten in 2 jaar 1000 woordjes leren, en meester Weel heeft die 1000 woorden in hapklare brokken van twee woordjes per dag opgedeeld. De lijst wordt in twee jaar tien keer getoetst en elke keer komen er 100 woordjes bij!

Om ervoor te zorgen dat de leerlingen hun dagelijkse dosis van twee woorden niet vergeten in te nemen, kan meester Weel ze op elk moment in de gang, in de kantine, op de fiets, in de supermarkt en waar dan ook op de schouder tikken, om de woordjes van de dag te vragen.

De score wordt nauwkeurig bijgehouden en dit resulteert in een percentage per leerling:


(eindstand schooljaar 2013-14)

kroon

Wie aan het eind van de maand het hoogste percentage heeft,
krijgt een kroon,
en degene met het laagste percentage
is de ezel!

ezelset
dunce Er zijn mensen die dit vooroorlogse of middeleeuwse praktijken noemen,
en daar hebben ze ook helemaal gelijk in!
ezel

Inmiddels is er zelfs een TWPD-whatsapp-groep aangemaakt om de woordjes van de dag aan elkaar door te geven, maar: trust nobody bij 'Wie is de ezel', want soms worden er opzettelijk verkeerde vertalingen doorgegeven!!

Sinds kort heeft Mr. Weel ook Whatsapp, met alle gevolgen van dien:

Maar......

cijfers

Het doel heiligt de middelen:


De cijfers voor de hele klas zijn nog nooit zo hoog geweest en de ezel en zijn runners up hadden vreemd genoeg bij de échte toets de hoogste cijfers gehaald!


Klik hier om de hele TWPD lijst te bekijken


terug naar de gallery