23 -30 december 2006

Hannibal bij de Rietveldjes!   

Hallo Mensen,

Hier ben ik dan weer. Fijn terug in Nederland om eens flink kerst te vieren. En dan wel bij de Rietveldjes!!!  (Helaas zijn er geen foto’s van deze week want er was geen goede camera om goede foto’s te maken. Ze gaan zeker niet met de tijd mee hier in Velserbroek).

Het begin van deze week was wel leuk, want ik ging met 3A Kerstontbijten!!! En als er iets leuk is dan is het ontbijten of lunchen of brunchen of natuurlijk avondeten! Maar ik dwaal weer eens af. Het was ontzettend gezellig en ik vond dat het lokaal wel HEEL erg mooi versierd was. Daar moesten ze wel een paar uur mee bezig zijn geweest! Vooral die lampen… Zo mooi! Echt heel knus. Maar ik dwaal alweer af.  Op de tafel stond ontzettend veel te eten en daar heb ik ook erg van genoten. Trouwens, hoe kan je niet genieten van eten? Toen bijna iedereen uitgegeten was begon er een hele enge film, namelijk de bowlingsvideo. Hoe slecht kunnen mensen gooien zeg! En hoe sommige mensen kunnen opscheppen…

Na de video begon al bijna de kerstviering, dus iedereen moest snel weg. Sommigen moesten wel heel erg snel weg en vergaten daarom iets hééééél belangrijks!   Die Rietveld vergat MIJ!!!   Hoe kan je mij, HANNIBAL, nou vergeten!!!  Gelukkig werd ik die middag toch nog naar Velserbroek gebracht door Mevrouw Meijer, waar mijn baasje voor deze week erg blij om was en zich doodschaamde dat ze me was vergeten. Ik hoopte wel dat deze week wel goed af zou lopen en gelukkig is dat ook wel gebeurd.. Deze vrijdag heb ik volgemaakt door ‘s avonds gewoon gezellig films te kijken op de bank.

Zaterdagochtend lekker uitslapen.  Eindelijk!  Vandaag gingen broer en zus gezellig met z’n tweetjes naar Haarlem om nog een aantal Kerstcadeautjes te kopen voor die avond en ik ging natuurlijk mee! Ik bleef maar lekker in de tas zitten want daar zat nog wel wat te eten in.

Na een paar uur te hebben geshopt gingen we weer naar huis. Snel de cadeautjes inpakken! Ik had namelijk gehoord dat we vanavond naar de vader van Margot zouden gaan en daar een leuk spel met cadeautjes gingen spelen. En inderdaad , we deden een heel leuk spel waarbij je cadeautjes kon winnen en verliezen en natuurlijk kwam mevrouw met de meeste cadeautjes thuis. Een hele leuke avond gehad en natuurlijk weer veel gegeten… Ik moest echt moeite doen om niet alles op te eten!

Jippie!!! Het is 1e kerstdag!!! Dat betekent : nog meer eten en natuurlijk nog meer cadeautjes! Ik zat de hele tijd te wachten tot we cadeautjes gingen doen. Tegen de verveling ben ik maar weer een film gaan kijken. Ik begon zelfs al weer honger te krijgen. Toen werd het vijf uur en begonnen we met de cadeautjes. Voor mijn baasje was het eigenlijk helemaal niet spannend… Want die had namelijk haar eigen kerstcadeautjes gekocht en had ze ook nog zelf ingepakt. Ik mocht gelukkig ook meegenieten van de cadeautjes. Ik kreeg een chocoladereep.

We gingen ’s avonds gourmetten.. Margot’s moeder wist blijkbaar niet meer hoe je moest gourmetten en zweerde dat je de pannetjes op de grilplaat moest zetten i.p.v. eronder, maar wij wisten wel beter! Na het eten gingen we met z’n allen Mean Girls kijken en toen naar bedje toe… Op naar de volgende dag.

2e Kerstdag was eigenlijk heel saai! Eerst natuurlijk weer uitslapen, daarna lekker in bad en daarna lekker een lang stuk lopen. Later die middag kwamen een paar mensen om met mijn baasjes moeder te gaan kaarten. Dus mijn baasje moest zich maar zien te vermaken en koos ze om achter de computer te kruipen en spelletjes te spelen. Dus niets bijzonders meer gedaan. Want ik was nu even onbelangrijk…

Dinsdag ochtend werd ik wakker en ik geloofde mijn ogen niet!!!   Alles was helemaal wit buiten!!! Wat is de wereld dan mooi… Snel omkleden en in de sneeuw spelen en tegelijkertijd even de honden uitlaten. Ik was er al gauw uit dat ik sneeuw niet leuk vind. Het is heel koud en als je het dan ook nog op je kop gegooid krijgt is het al helemaal niet fijn! Toch maar weer naar binnen waar mijn baasje lekker gezellig zat te wezen want ze was weer haar nieuwe computer spel aan het doen. Ik vond het nou wel weer genoeg en ben dus ook haar aandacht gaan trekken, want ja, ik ben niet uit logeren om mezelf te vermaken hoor! Ze zei dat het haar speet en we gingen dan ook iets anders doen.

’s Avonds werden we opgehaald door Margot’s vader om naar de manege te gaan. Mevrouw moest haar paard rijden. Eigenlijk niet zo heel veel van gezien, want ik zat gezellig in de kantine. Toen ze dat had gedaan gingen we weer naar huis en doken we bijna meteen het bed in want we waren wel erg moe.

Wat is lang uitslapen toch zwaar… Hé, het is nog witter dan gisteren!

Vandaag lekker een paar uur in de duinen gelopen met de honden. Die honden lijken trouwens wel op mij, alleen vonden ze mij niet zo leuk… Ze waren zelfs bang voor me!  Maar ik ben heerlijk gedragen die paar uur. Onderweg ook gegeten natuurlijk! Toch maar weer terug naar huis en lekker op de bank hangen. Vandaag was voor de rest erg rustig.

Die sneeuw gaat niet meer weg! Er komt alleen maar meer bij! Het ziet er mooi uit, maar ik heb het er wel weer mee gehad eigenlijk. Het is alweer donderdag en morgen moet ik alweer naar mijn volgende baasje, die in Spaarndam woont.. Dus moet ik vandaag nog even extra genieten van Rietveld.. Geen idee wat we allemaal hadden gepland, maar het was een drukke dag.  ’s Ochtends eerst heerlijk in bad gelegen, maar daarna moesten de honden natuurlijk weer een poos uitgelaten worden. Die ene hond is wel heel maf… die ziet sneeuw gewoon als speelgoed en gaat heel maf springen en blaffen!  In ieder geval ’s middags nog een film gekeken, visite ontvangen, gegeten, met de honden gespeeld, gegeten, Margot’s kamer helpen opruimen , gegeten, ’s avonds weer naar de manege geweest en daarna natuurlijk weer gegeten. Een hele drukke dag dus! Laat werd het niet want ik had zo veel gegeten dat ik buikpijn had gekregen en dus vroeg naar bed ging. Dus wat er verder nog is gebeurd die dag weet ik niet.

De laatste dag ging in en het begon weer eens heerlijk met uitslapen zoals elke andere dag van de week. Dus na het slapen heb ik stevig ontbeten en weer de honden uitgelaten, ook zoals elke ochtend. Vanmiddag zouden mijn baasje en ik opgehaald worden door Ilja (mijn volgende baasje) We zouden daar beide blijven slapen want, het zou vreselijk weer worden. Ze voorspelden een sneeuwstorm en het zou ook nog gaan ijzelen. Dus moesten we daar blijven slapen. En daarom eerst nog even goed afscheid nemen van de koelkast uit Velserbroek. Op naar de volgende koelkast zou ik zeggen!

Maar we werden rond 4 uur opgehaald. Mijn baasje was natuurlijk nog lang niet klaar en ik lag dus ook nog boven. Snel haasten want het wordt heel slecht weer en dat hadden we gemerkt. Ilja en Margot hebben er ongeveer drie kwartier over gedaan om in Spaarndam te komen. Ze hadden wind tegen en het begon al erg hard te sneeuwen.. Bij Ilja lekkere chocolademelk gedronken en wat er verder nog is gebeurd die avond… Dat hoor je in het volgende verslag!

-groetjes en loeitjes-

Hannibal  

Klik hier voor mijn volgende logeerpartij
Terug naar mijn vorige logeerpartij