Latinista

DE ONVERMOEIBARE DRILMEESTER vOOR LATIJNSE NAAMVALLEN EN WERKWOORDEN

NLhomeEN

Google Playapp store
Snel beginnen
Opties
Lijsten importeren
Zelf lijsten maken
Kant-en-klare lijsten
Disco (lesmethode)
Geef een bakkie koffie aan ontwikkelaar Mink

Je hebt wekenlang Latijnse woorden zitten leren en kan ze inmiddels wel dromen: rosa=roos, bellum=oorlog, nox=nacht. Je voelt je als the fastest gun in the West: Zodra je een woord ziet, schieten je neuronen als een kogel af en rolt de vertaling moeiteloos uit je mond. Vervolgens krijg je de toets voor je neus. Eens kijken of je pen je superieure brein kan bijhouden:

1. “rosae”

Nooit van gehoord.

2. “bella”

Strikvraag.

3. “nocte”

Je noctermee! Zó heb je ze niet geleerd! Was er maar een app die je hier op voorbereidt en volledig gratis is en heel goed werkt en makkelijk en snel te begrijpen is en er ook nog heel goed uitziet!

Met Latinista kan je oefenen om Latijnse woorden in alle naamvallen te herkennen (niet alleen in de nominativus enkelvoud). Steeds krijg je een woord te zien, waarvan je de correcte naamvallen moet aangeven. Zelfstandige en bijvoeglijke naamwoorden, maar ook alle voornaamwoorden komen aan bod.

Bepaalde hints (nominativus enkelvoud, geslacht, vertaling) kunnen aangezet worden. In de toets modus kan dit niet, maar ontvang je na afloop je score.

Meer dan 500 vaak voorkomende woorden zijn al toegevoegd door een ervaren docent Latijn. Met behulp van een handleiding op deze website kan je zelf extra woorden toevoegen.

Zelfgemaakte woordenlijsten kunnen eenvoudig gedeeld worden, zodat een docent ze voor zijn/haar leerlingen kan maken. Je selecteert zelf welke naamvallen en welke woordenlijsten je wilt oefenen.

Klik hier om snel te beginnen!

mail latinista.app@gmail.com