28 September - 3 oktober 2005

Op kamp

Ja, ja… op woensdag 28 september is het zover… Hanibal mag mee op kamp met 4vA & 4vB. en niet zomaar ergens heen. Nee, nee.. Hanibal mag mee naar België. Dit betekent dat meneer Weel van te voren zijn paspoort moest op zoeken…’s Ochtends héél vroeg is het zover..We gaan op kamp. als we op school komen staat de bus al klaar… mevrouw Stam telt nog even de leerlingen en hup de bus in!!

Daar zochten die meiden die me op sleeptouw hadden genomen een lekker plekje. Maar toen ik goed zat en uit raam keek schrok ik me rot!!! Ik was wel een paar meter van de grond vandaan!! Gelukkig vertelde ze mij toen dat het een dubbeldekker was.. en dat het niet gevaarlijk is om boven te zitten. Omdat het toch nog vroeg was en ik nog best wel moe ben mocht ik van de andere lekker rustig slapen… helaas ging dit niet erg goed… wat kunnen die meisjes kwebbelen zeg!!! Daardoor werd ik wakker en heb ik lekker liggen luisteren naar al dat gekwebbel (er leek wel geen end aan te komen) Onderweg hadden we een stop bij de Mac Donalds… ik had hier nog nooit eerder gegeten… nu moet ik zeggen.. ik wou dat ze me er vaker mee heen namen!!

Toen we er bijna waren gingen we culturele stops maken. Volgens Fieke zijn dat bezoeken aan dingen waar je iets van leert… en die erg saai zijn. Zo gingen we naar loopgraven. Dit zijn héle diepe geulen in een weiland… dit vond ik maar niks.

Ik voelde me klein en het was smerig. Buiten dat liep een van die meisjes tegen een balk aan… toen had ze heel erge pijn aan haar hoofd en ik vond het zó zielig dat ik haar een koeien kusje heb gegeven… Gelukkig vond ze het zelf niet zo erg.. ze moest zelfs héél erg lachen.

Toen we bij het gebouw kwamen waar we gingen logeren brachten ze me naar mijn kamer. Ik mocht als enige mannetjes koe bij de meisjes slapen!! Dit was een hele eer !! alle andere gingen een wandeling maken maar omdat ik zó moe was ben ik nog lekker even op bedje blijven liggen…  ’s avonds gingen we een wandeling in het donker doen.. dit vond ik niet zo leuk omdat wat bleek… me baasjes wisten de weg niet!! Ze liepen maar wat rond in de hoop hun slaaphuisje terug te vinden!! We liepen en liepen en alle andere mensen die mijn baasjes aanspraken spraken niet de normale mensen taal waardoor ik er geen hout van begreep.

Toen we uiteindelijk terug waren kon ik zowat niet meer op me hoefjes staan.

Toen de baasjes van mijn baasjes zeiden dat we naar bed moesten was ik wel blij… eindelijk lekker slapen… maar me baasjes waren helemaal niet van plan om te slapen !! ze bleven maar kletsen, rennen en giechelen… en dat terwijl we de volgende dag zouden gaan sporten!!

De volgende dag kwamen de baasjes van mijn baasjes al heel vroeg zeggen dat we uit bed moesten komen… dit ging bij de meesten van die meiden erg moeilijk af doordat ze zo weinig hadden geslapen… en dat terwijl we vandaag gingen sporten…

En jaah hoor… we werden opgedeeld in groepjes en moesten gaan sporten… eerst gingen ze over een hele enge baan met allemaal touwen die boven de grond hingen klimmen. Dit durfde ik niet dus ik heb alleen maar toegekeken hoor!!! Ook met het fietsen kon ik niet mee doen L dit omdat ze geen fiets voor koeien hadden. Dit vond ik niet zo leuk…. Met het quad-en heb ik wel mee gedaan maar ik vond het toch het leukste om te kijken hoe iedereen de bosjes in reed of over de kop sloeg… wat konden hun slecht rijden zeg… nog slechter als me baasje Mr Weel (en dat zegt wat :p)

Na het sporten waren we héél moe. Iedereen was duf en lag op zijn bed te wachten op het moment dat er een douche vrij was om te douche… samen met me baasje Ivette was ik lekker op Fieke der bed gaan liggen want we waren te moe om naar de hogen bedden (die van Pia en Ivette) te klimmen. ’s Avonds gingen we een hele enge film kijken met dode mensen en allemaal goed gras wat ze kapot maken… ik vond het heel eng maar moest wel kijken….

Tot mijn verbazing zag ik toen ik om me heen keek dat bijna iedereen in slaap was gevallen… ik snap niet dat ze dat kunnen bij zó’n spannende film.

Daarna ging ene Jim muziek maken… iedereen was aan het dansen en ging uit zijn dak… ik heb zelf ook een beetje Belgisch bier geproefd maar toen werd ik een beetje ‘tipsy’ en heb ik het maar laten staan…. Koeien kunnen er blijkbaar niet zo goed tegen. Als laatste knaller op dit dans feest werd gedraaid ; ‘ik heb de hele nacht liggen dromen’. Iedereen blèrde mee en ik voelde me een beetje stom omdat ik de tekst niet zo goed kende….Na het feest gingen we in de slaapkamer van een paar jongens nog wat na zitte praten… hierzo kwam ik er achter dat mensenvoeten net zo kunnen stinken als koeien vlaai… en dat zegt wat…:p

Toen bleek dat mijn baasjes baasjes heel streng aan het controlleren waren of ze wel gingen slapen en of ze in het goeie bedje lagen besloten me baasjes (na toch een paar x eigenwijs geprobeerd te hebben bij andere op bezoek te gaan) maar ook in bed liggen… gelukkig waren ze dit keer niet zo lang aan het beppen als de vorige keer….

De 3e en laatste dag was ik het al flink zat… iedere dag vroeg uit bed, dan de hele dag op me hoefjes staan én dan ook nog laat naar bed, nee dat is niks voor deze koe dat kan ik je vertellen. Deze dag gingen we weer culturele dingen doen. We waren bij een museum… en ja hoor hier mocht ik niet in als koe.. en dat terwijl het buiten koud was en regende!!!

Dus ik moest daar maar een beetje in de regen staan…. Bah!!! Ik was zó boos dat ik met de andere culturele stoppen in de bus ben blijven zitten… liever in de bus dan buiten !!! Die meisjes wilde bij mij blijven maar dat mocht niet van hun baasjes…

Ik begin nu kramp aan me pootje te krijgen.. dus ik hou het nog even kort want ik heb zo veel meegemaakt dit kamp en dit verhaal heb ik al moeten inkorten maar me pootjes worden nu moe van dat pennen…’s avonds zijn we nog uit eten geweest. Daarna zijn we naar een ceremonie geweest waar we onwijs stil moesten zijn. Op de terug weg in de bus was iedereen moe en werd er flink wat gehangen… en door sommige mensen een tukkie gedaan… ook ik was blij om weer lekker te kunnen slapen en toen ik aan kwam en meneer Weel niet zag staan was ik weer dik tevreden… ik mocht nu tenminste nóg een nachtje bij Fieke slapen!! En wie wil dat nou niet ?!?!!?

Klik hier voor mijn volgende logeerpartij
Terug naar mijn vorige logeerpartij