21 oktober - 3 november 2005

Gieten in Giethoorn

Hier had ik mij al tijden op verheugd! Een weekje bij Vera en Jennifer en ook nog eens mee op vakantie, naar Giethoorn nog wel!

Hartelijk werd ik ontvangen door de familie Olgers die ook mee ging op vakantie. Via de afsluitdijk reden we naar Sneek om de schoonbroer van Vera op te halen, hij ging ook mee op vakantie. Vanaf daar reden we naar Giethoorn.

Van tevoren kreeg ik al te horen dat de auto niet netjes voor de deur van het gehuurde huisje kon worden geparkeerd, maar 5 tot 10 minuutjes lopen ervandaan zou worden gezet. Ik had gedacht dat het pad naar het huisje een degelijke bestrate stoep zou zijn, niets was minder waar.

HET WAS EEN EN AL MODDER!

Het was pikkedonker, maar gelukkig bedacht de slimme moeder van Vera (slimheid zit in de familie, vooral van moeder op dochter) dat het misschien wel handig was een zaklantaarn mee te nemen! Dat had ze dan ook gedaan. Minpuntje was wel dat ze geen laarzen mee had genomen, zo slim was ze dus ook weer niet.

Na een paar keer het donkere paadje af te hebben gelopen voor de bagage, konden we eindelijk even bijkomen en het huisje bekijken. Dat zag er allemaal heel geweldig uit, behalve de trap, waar je een rare halve draai moest maken omdat er normaal van af te komen.

Het werden drie regenachtige dagen en we bleven dan ook erg veel binnen. Als iemand dan de onweerstaanbare behoefte had om het noodweer te trotseren, moest die wel eerst even plastic vuilniszakken aan zijn voeten doen zodat zijn schoenen niet doorweekt zouden worden door de modder en het natte gras.

Dinsdag regende het nog steeds, wel ietsje minder zodat de familie het huis kon verlaten en even flink kond gaan shoppen. Ik mocht niet mee omdat de tas dan al zo vol zou zijn dat er geen shopartikelen meer in zouden kunnen! Schandalig als je het mij vraagt! Maar aan ieder nadeel zit z’n voordeel, want toen de familie weg had ik de kans om lekker de chocoladedoos leeg te kunnen eten!

 Na dinsdag werd het opeens heel mooi weer en kon de familie weer gerust naar buiten in het zonnetje zitten, kanoen en zeilen. Vooral kanoen was erg in trek bij Jennifer en Vera, ik mocht ook een keer mee!

Intussen was het alweer donderdag en gingen we een fietstocht maken in de omgeving, EN IK MOCHT MEE! Vera had voor de gelegenheid speciaal om een fiets met mandje gevraagd bij de fietsenhuurder zodat ik ook mee kon. De fietsverhuurder keek Vera wel een beetje raar aan toen ze zei dat ‘de koe’, zoals ik werd genoemd, ook mee moest. Vera kreeg gelukkig haar mandje en ik kon mee. Ik was daar heel blij mee want onderweg gebeurde mij zoiets geweldigs! Ik heb mijn soortgenoten ontmoet! Het waren drie dames in dit geval: Truus31,  Betsy5 en Geertruida de eerste. Ik moet zeggen, ze waren erg aantrekkelijk en dat vonden ze mij blijkbaar ook, want ze wilden graag met mij op de foto!

De fietstocht bracht ons ook in Blokzijl, een leuk stadje waar we lekker pannenkoeken gingen eten!

De laatste dag van de vakantie in Giethoorn brak aan, alle spullen werden ingepakt, inclusief mijzelf! Van Jennifer kreeg ik die ochtend te horen dat ze nog met een bootje De Weerribben gingen verkennen. Maar ik kon daar helaas dus niet bij zijn omdat ik dan al was ingepakt.

Heel jammer dat ik dat laatste uitje heb moeten missen. Maar voor de rest was dit echt een TOP vakantie en wil ik graag weer mee met die erg charmante, gastvrije getalenteerde, slimme, mooie, lieve en vooral ontzettend aardige Jennifer en Vera!

P.S natuurlijk kon ik het niet laten om een souveniertje mee te nemen uit Gierhoorn, als aandenken. Ik heb het in mijn toilettas gestopt. En ojah, ik had het zo goed bij Jennifer en Vera dat het verband eraf mocht! Het verband zit ook in mijn toilettas, voor als ik het ooit nog nodig moet hebben.

Vera’s verjaardag!

De vakantie in Giethoorn was afgelopen en natuurlijk vond ik dat diep triest. Ik dacht dat ik wel kon uitrusten van de vakantie in het weekend dat voor de deur stond. Helaas was dat niet het geval. In het weekend bleven namelijk de 10-1 vriendinnen van Vera slapen,  -1, want door vakantie-omstandigheden kon de geliefde Julia er niet bij zijn, heel jammer natuurlijk maar niet getreurd, ik was er namelijk! Het feest was ter gelegenheid van de 15de verjaardag van mijn allerliefste baasje tot nu toe, ja je raadt het al: Vera dus.

Vera bleek erg populair te zijn, gezien de vele cadeaus die zij kreeg van haar vriendinnen en familie. s’Avonds gingen de meiden natuurlijk verstoppertje doen in het huis van Vera en de nodige andere spelletjes doen. Natuurlijk waren de meiden niet vergeten om om 3 uur s’nachts de klok een uur terug te zetten!

Ik probeerde in slaap te komen maar dat lukte niet omdat de meiden zo ontzettend aan het kwebbelen waren. Over wat moet je mij niet vragen, het ging allemaal veel te snel! Maar blijkbaar was ik niet de enige die last had van het gekwebbel, gezien de moeder van Vera geregeld naar boven moest komen om te vragen of het wat zachter kon. Natuurlijk gehoorzaamden de kindertjes braaf en na een tijdje gingen ze dan ook echt slapen.

De volgende dag moesten de meisjes na het ontbijt het huis weer uit, zodat de ouders van Vera dit weekend ook nog even rust hadden. Omdat die zondag de echte verjaardag van Vera was, kreeg ze toen pas de cadeaus van haar familie, cadeaus om jaloers op te worden moet ik zeggen! De rest van de dag verliep rustig en er gebeurde niet veel interessants meer.

De dag daarop, maandag, moest Vera tot haar grote spijt weer terug naar school. Ik mocht lekker thuis zitten en mij zelf vermaken. Ook toen Vera thuis kwam had ze geen tijd voor mij, mevrouw moest aan haar huiswerk! Dinsdag idem dito en vandaag had ze al helemaal geen tijd voor mij, ze moest naar dansen, de hele avond was ze weg! Vera, die net van dansen is thuisgekomen, vertelde mij net dat ik morgen met mijn allereerste baasje mee ga naar Rome! Wat dat precies is weet ik niet maar daar kom ik vast wel achter want ik ga er wel zeven dagen heen. Daar heb ik ontzettende zin in dus ga ik nu snel slapen zodat het sneller morgen is!

Doewie Hannibal

Klik hier voor mijn volgende logeerpartij
Terug naar mijn vorige logeerpartij