4 -10 november 2005

(Deze tekening hebben de leerlingen van me laten maken door een echte tekenaar op het Piazza Navona!)

Hannibal In Rome

Sjongejongejonge, dat was me het weekje wel. Ik moest van mijn originele baasje de wereld eens gaan zien, nou dat heb ik geweten! In een week hebben we 70 kilometer gelopen, ja gelopen! Maar wel in de mooiste stad van de wereld, dat moet ik toegeven. Ik ben er eigenlijk sprakeloos van geworden, dus ik zal voornamelijk de foto's laten spreken:Dit is de kelder van het klooster. Ja, we verbleven in een echt klooster, en hier ontbeten we elke ochtend om 8 uur: Een Italiaanse bol met boter en jam, een kan koffie, thee en hete melk.


Hier staan we onder de boog van Septimius Severus, waar Mr. Weel me vertelt dat we het Forum Romanum gaan betreden, 2000 jaar geleden het centrum van de westerse wereld. Hier gebeurde het allemaal! 1000 jaar later lag het voor een groot gedeelte onder de grond en graasden hier koeien, dát vond ik ook wel interessant. Maar ik ben toch wel blij dat ze alles wat er nog van over is, weer hebben opgegraven.


Hier staan we met alle leerlingen midden op het Forum.

 


Dit was de tempel van Vesta, daar hield een kudde maagden het vuur voor Rome brandend!

 Dit was een groot gebouw joh! Niet te geloven dat het in het jaar 300 gebouwd is. Moet je eens kijken hoe klein ik ben op de foto!


Dit is het Colosseum, ik kreeg meteen zin in een stevig potje stierenvechten, maar die flauwerds hadden de vloer eruit gesloopt!Wat hebben ze veel fonteinen in Rome! Dit was de favoriete van Mr. Wijnants: een grote bak water.

De Romereizigers zorgen er goed voor me, op de foto's hieronder zie je dat ze me overal mee naar toe namen. Bijna iedereen heeft me wel een deel van de week gedragen, en de groep vertrok nooit zonder de kreet: "Is Hannibal wel mee?"
    


Ze namen me zelfs mee naar de paus:


...en ze hebben me helemaal de koepel van de Sint Pieter opgesjouwd!en wat een uitzicht heb je daar!


De jongens vroegen of ik met ze wilde voetballen, en toen ik ja zei, had ik niet begrepen dat ik de voetbal moest spelen!


Gelukkig werd ik gered door een beeld-schone dame!

Bovenaan de Spaanse Trappen. 

  

Boven op de Engelenburcht, met uitzicht op de.... Engelenbrug!

Zonsondergang op de Aventijn


...even biechten in de Santa Maria Maggiore


En ik heb blijkbaar zo'n indruk gemaakt op de Romeinen, dat ze meteen een hele straat naar me hebben genoemd!  

Hannibal

Klik hier voor mijn volgende logeerpartij
Terug naar mijn vorige logeerpartij