27 januari t/m 2 februari 2006

Een weekje schateren bij de Schoorl's

Lief dagboek,

Deze week mocht ik bij een heel aardig meisje logeren. Ik moet alleen wel zeggen dat ik naar drie dagen wel gek  werd van dat gelach van haar. Het begon allemaal op vrijdag;

Ik mocht meteen even mee met Marian en Camille naar het winkelcentrum van Velserbroek.

Daar kwam ik weer echt een meidenactie tegen. Ze hebben een uur in de cd-winkel gestaan en als nog niets gekocht. Hierna ben ik met Marian naar huis gegaan om te eten. Onder het eten heb ik kennis gemaakt met de haar vader en moeder. Haar vaders eerste opmerking over mij was het volgende: Noem me maar Hanni, de rest hangt in het prikkeldraad. Het bleek een grap te zijn maar ik snapte hem niet zo snel. Na het eten wou madame bij komen van haar week school. Ze ging naar haar TE nette kamer, stak kaarsjes aan en wierook. Vervolgens ging ze zitten lezen. Ik ben toen ook nog even naast de kaarsjes gaan zitten.

ekker knus hoor, alleen na een half uurtje gingen we naar beneden om film te kijken. Dit was super gezellig, totdat er iets gebeurde in de film, waardoor madame helemaal gevouwen lag. Later werd de film toch wel te gruwelijk, toen ben ik snel naar boven gegaan. Ik ben naar de zolder gegaan en ben daar lekker gaan slapen.

Zaterdag schrok ik om ong. half 10 wakker. Mevrouw schreeuwde door het hele huis: SHIT!!!

Dus ik snel naar beneden om te kijken wat er was. Mevrouw was (voor de 2de keer) vergeten dat ze vandaag NIET hoefde te badmintonnen. Mevrouw rende dus met een noodgang naar beneden om Camille op te bellen dat ze zich verslapen had. Toen kwam ik gelukkig om haar te herinneren dat er geen badminton was. Toen ging ze maar rustig wat eten en zichzelf omkleden. Vervolgens mocht ik om 2 uur mee naar IJmuiden. Ze moest een cadeautje hebben voor haar vriendin die woensdag jarig is. Toen ze dan eindelijk iets gevonden had, mocht ik ook nog even mee naar haar oma. Natuurlijk was de oma super aardig en helemaal gek op mij. Ik werd de hele tijd geknuffeld en ik mocht zelfs nog even helpen met de puzzel maken.

Ook ben ik er achter dat haar kamer nooit zo netjes is. Het is nu weer een vreselijke troep. Alleen hij was juist op vrijdag schoon gemaakt.

Zondag moest Mevrouw aan haar huiswerk. Ze moest haar Duits leren en wisknudde maken. Ik moet zeggen die mr. de Lange is wel heel erg uit op een date hoor. Toen ze klaar was met haar huiswerk, ging ze achter haar computer zitten. Ze heeft mij wat geleerd over hoe je een site kan maken. Dat was wel ingewikkeld zeg!! Ik ben toen snel naar beneden gegaan en heb daar de vader en het konijn van Marian ontdekt. Ik mocht meteen haar vader helpen met het konijn weer in haar hok krijgen. Wat een lastig beest was dat zeg. Uiteindelijk is het MIJ gelukt om haar in het hok te krijgen.

Ik heb nog even zitten praten met haar. Ze vertelde mij dat ze al 10 jaar is. De vader van Marian vertelde me dat ze het konijn ook vaak Pitbull noemen. Hierdoor snapte ik wel waarom ze me aanviel, toen ik zei dat ze eigenlijk wel oud is voor een konijn.

’s Avonds kwam haar broer met zijn vriendin nog even op bezoek. Het was erg gezellig en ze hebben me daar ook nog even leren hartenjagen. Marian vertelde mij dat ze dat altijd doen als haar broer op visite is.

Maandag moest mevrouw naar school en ik mocht niet mee… Dus ik dacht ik ga het huis eens goed doorzoeken. Uiteindelijk kwam ik op de zolder en wat lag daar op de plek waar ik vrijdag lag te slapen? Ja hoor wéér een kat. Wat een lui beest was dat zeg. Gelukkig werd ze nog wel wakker zodat we eventjes konden praten.

Ze was tenminste een stuk liever dan het konijn des Huizes.

Ik was eigenlijk wel moe van door het hele huis lopen. Dus besloot ik om naast Quincy (kat) te gaan liggen slapen.

’s Avonds hoefde mevrouw een keer geen huiswerk te maken en is ze de hele avond buiten geweest met haar vrienden. Ik mocht ook even met haar mee naar buiten en toen heeft ze mij de koeien van Velserbroek laten zien. Wel jammer hoor dat ze niet zo mooi waren als de koetjes uit Rome.

Dinsdag moest mevrouw weer naar school en weer moest ik thuis blijven. Echt veel heb ik niet gedaan alleen even zitten praten met de vader van Marian. Alleen de informatie die ik van hem kreeg was veeeeeeel te ingewikkeld.

Woensdag had mevrouw een verjaardag. Ze ging daar ’s middags heen en ze had me al voorbereid op een drukke avond. Toen ik daar kwam begon het al… De deur ging op en het gelach begon meteen. Er waren nog 2 vriendinnen van hun en het was dus super gezellig.

’s Middags waren we met zijn allen op de site van mr. Weel aan het koekeloeren. Om half 7 gingen we bij de snackbar in Velserbroek eten en ook dat werd een zooitje. Toen ze bijna klaar waren met eten, namen ze de patat, die niet op was, nog mee naar buiten. Na tien minuten lopen zag ik ineens één van de zakken patat door de lucht gaan en in het haar van Marian landen. Nadat ze alle 4 bijgekomen waren van het lachen liepen we richting het huis van de jarige. We zijn toen nog gezellig 3 uurtjes buiten geweest met zijn alle. Wat een giechelkonten zijn dat zeg!! Poehhéé… Om 10 waren ze alle 4 zo melig dat ze allemaal rare dingen gingen doen. Op geven ogenblik zaten ze in een bushokje allemaal rare geluiden te maken. Ze probeerde zelfs een koe na te doen, maar dat kon ik nog het beste

’s Avonds ben ik om 1 uur naar bed gegaan en de volgende dag was ik dus bekaf.

Donderdag ging mevrouw weer naar school en ’s middags ging ik helpen met krantenlopen. Halverwege haar krantenwijk kwam ik nog een bekent huis tegen waar ik al eens heb gelogeerd. Het was het huis van Julia. Ook Doris kwam ik dus weer tegen en daar was ik niet blij mee. Ik heb het gelukkig wel weer overleefd.


Morgen ga ik weer mee naar school en mag ik met iemand anders mee naar huis. Het was wel super leuk, alleen ik ben wel blij dat ik van die melige meid af ben zeg!

Nou doei, doei,
Loei, loei,

Hannibal 

intermezzo: Olifantolie bij Rosa Weel
Terug naar mijn vorige logeerpartij