9-16 december 2005

Ontdooien bij de Smelters (en Muis)

Eerst een gediscussieer van wie mij mee naar huis mocht nemen. Naja, móest nemen. Ik snap niet waarom ze mij niet lief vinden, zóveel aandacht vraag ik toch niet?

Uiteindelijk werd bij Marit in de handen geduwd. Ze is heel lief geweest hoor, maar ze had niet zoveel tijd voor me vanwege al dat huiswerk. En haar grootste hobby: chatten op scholieren/chat.  Allemaal rare namen hoor, ik snapte er niks van. Missatan (is satan een vrouw dan?!) Bikergirl (ik zag nergens een fiets) en haarzelf Dandani. Waar het allemaal over gaat moet je mij niet vragen. Het ging mij allemaal veel te snel. Maargoed.

Ik had het over vrijdagmiddag. Het was een rustig middagje, ik mocht naar de Musical luisteren. Ze zingen allemaal mooi hoor! Ik ging weer meezingen, maar na een waarschuwende blik van Dolf hield ik mijn mond wel. Ik wist zo ondertussen wel dat mijn professionele geloei niet zo tot hun smaak behoorde. Puh, dan luister ik ook niet meer naar hun geblèr!

Zaterdag lekker uitslapen, maar ik had al genoeg geslapen dus ik ging al naar beneden. De hond Draco kwam loom uit z’n houding, en was nog niet zo wakker want ik kreeg een krant op m’n kop. Later had Marit me uitgelegd dat elke morgen om 7 uur de krant komt en hij die altijd mag brengen en dan een snoepje krijgt.

Daarna werd de kerstboom opgezet. Maar Marit had veel huiswerk dus mocht ik haar helpen met wiskunde, ze wilde tenslotte ook geen date met De Lange! ’s Avonds lekker pannenkoeken gebakken en opgegeten, maar ik zat al snel vol.

’s Zondags gingen de Smelters verder met de boom optuigen. Marit had al een deel van haar huiswerk af dus ze kon meehelpen. Eerst moesten alle lampjes uit elkaar gehaald worden en ik raakte er nogal in verstrikt. Ze vonden mij vervelend (omdat ik steeds verstrikt zat) en ze vonden de boom nog kaal dus hingen ze mij erin! Míj, Hannibal ’s Avonds om half acht ging ze nog even achter de computer en merkte dat ze om half acht op school moest zijn voor de musical! Dankzij die lieve Margite was ze het niet vergeten. Dus wij halsoverkop naar school fietsen en Dolf had niks gemerkt. Ze mochten de opening oefenen in de gymzaal, en dat zag er leuk uit.

Maandag mocht ik mee naar school, en ze zat steeds druk te kletsen met haar vriendinnen. Ik snap niet wat ze nou nog met school doet. Maargoed, haar cijfers zijn niet al te slecht. Eigenlijk kan ik niks weten van cijfers, want ikzelf haalde alleen maar tienen op de Koeienacedemie! Ach, ik heb ook geen hoge pet van mijzelf op *ahum* Helaas had ze alsnog ’s middags een date… Samen met nog een aantal anderen.

Dinsdag mocht ik thuis uitrusten en kwam ik erachter waar de kerstkaartspullen lagen. Toen Marit thuis kwam vertelde ik haar trots dat ik alles zelf gevonden had en ze aan de kerstkaarten konden beginnen. Maar, Marit vond dat nogal stom van mij, want ik had de kerstspullen gewoon op tafel gevonden. Ze lagen er dus al… En gingen we samen wat kaarten maken. Ik vind het wel gevaarlijk hoor, plaatjes uitsnijden met een stanleymesje! En die stickertjes waren ook niet zo handig, ze bleven overal aan plakken! Vooral die kleine dingetjes die je met een mesje tussen de plaklettertjes uit moet halen…  ’s Avonds ging ze paardrijden, en ze zei dat ik dit keer niet mee de bak in mocht omdat de pony’s de vorige les nogal tekeer gingen. Met springen en een pony die nog moest leren hoe dat moest en die niet wist dat je over een simpel balkje ook gewoon heen kon lopen, in plaats van er of met een boog omheen of een lóeigrote galopsprong. Maargoed, dat was dus haar vorige week. Dinsdag zat ze op Maika, die in een goede bui was. Ze gaf wel een trapje omdat ze het er niet mee eens was dat een buur te dicht op haar kont kwam lopen, dus toch was ik na afloop wel blij dat ik niet de bak in was geweest.

Woensdag en donderdag veel huiswerk, op scholieren.nl/chat chatten, kerstkaarten maken maar vooral veel huiswerk. 

Vrijdags mocht ik weer mee naar school, en werd mijn volgende baasje bekendgemaakt. Meneer Weel is voor zijn leerlingen veel aardiger dan voor mij! Ze mochten ’s middags EyeToyen, en iedereen was om op te vegen. Wel grote bezems heb je nodig dan. Ik snap die uitspraak niet helemaal. Maargoed, het was een leuk weekje en ik kon een beetje bijkomen op de iets meer opgeruimde kamer van Marit.

Ciao! Hannibal

Klik hier voor mijn volgende logeerpartij
Terug naar mijn vorige logeerpartij